مركز مشاوره دانشگاه اصفهان به عنوان مركز مشاوره نمونه انتخاب و در سي امين گردهمايي روساي مراكز مشاوره دانشگاه هاي سراسر كشور مورد تقدير قرار گرفت.
به گزارش وب سايت خبريuinews دكتر مجتبي صديقي معاون وزير و رييس سازمان امور دانشجويان با ارسال نامه، انتخاب مركز مشاوره دانشگاه اصفهان به عنوان مركز مشاوره نمونه را به دكتر هوشنگ طالبي رييس دانشگاه اصفهان، تبريك و براي كاركنان اين مركز آرزوي موفقيت نمود.
شايان ذكر است، مركز مشاوره دانشگاه اصفهان به عنوان مركز مشاوره نمونه انتخاب و در سي امين گردهمايي روساي مراكز مشاوره دانشگاه هاي سراسر كشور كه در تاريخ 12 و 13 اسفند 1397 با حضور مسئولان سازمان امور دانشجويان برگزار شد، مورد تقدير قرار گرفت.
به همين مناسبت واحد خبر روابط عمومي دانشگاه با دكتر صادقي رييس مركز مشاوره دانشگاه مصاحبه اي را ترتيب داد كه به شرح زير مطالعه فرماييد:
جناب آقاي دكتر صادقي، ضمن تبريك به خاطر كسب عنوان نمونه براي مركز مشاوره دانشگاه، خواهشمند است در خصوص فعاليت هاي انجام شده در اين مركز كه منجر به نمونه شدن آن در كشور شده است توضيح دهيد؟
در اسفند ماه هر سال گردهمايي روساي مراكز مشاوره كليه دانشگاه هاي زير نظر وزارت علوم برگزار ميشود و عملكرد سالانه دانشگاه ها را بررسي ميكنند و بر اساس امتيازي كه كسب ميكنند مركز مشاوره نمونه انتخاب مي شود.
دانشگاه نمونه فقط يك دانشگاه در سطح در كشور نيست بلكه از ميان دانشگاه ها در سطوح مختلف انتخاب ميشود، مثلا دانشگاههاي بالاي 20 هزار دانشجو، دانشگاههاي 18 تا 20 هزار دانشجو و ... با هم رقابت ميكنند و دانشگاه اصفهان از بين دانشگاه هاي 15 تا 20 هزار دانشجو نمونه شده و با دانشگاه هاي در سطح خودش رقابت كرده است و عملكرد ما از آن ها برتر بوده.
امتياز سالانه و بر اساس ميزان فعاليت هايي است كه در سطوح مختلف انجام ميشود، مثلا تعداد مشاوري كه توسط مركز مشاوره به كار گرفته شده، ساعات مشاوره، تعداد كارگاه هايي كه در سطوح مختلف برگزار شده يا برنامه هاي مناسبتي كه براي هفته سلامت، هفته خوابگاه ها، روز تربيت بدني و ... برگزار ميشود.
الان هفته سلامت است و برنامهاي كه ما داريم اين است كه دو شب در خوابگاه دختران سخنراني و تست روان سنجي انجام شود و از اتاق ها بازديد صورت گيرد به منظور آموزش به دانشجويان و هفته آينده هم 5 شب در خوابگاه پسران برگزار ميشود و 14 و 15 ارديبهشت هم در سطح دانشگاه برنامه اجرا ميشود.
همچنين يك سري طرح هايي هم از طرف سازمان امور دانشجويان به عهده دانشگاه گذاشته ميشود كه آنها را اجرا كنند مثلا طرح سلامت روان است كه هر ساله ما از همه دانشجويان جديد الورود تست سلامت روان ميگيريم و با افرادي كه در معرض خطر هستند مصاحبه ميكنيم كه اگر مشكل جدي دارند پيگيري شود.
كار بعدي سيماي زندگي است كه هر ساله آسيب هاي اجتماعي دانشجويان را بررسي ميكنيم. چنين طرح هايي كه ابلاغيه هستند و اينكه اين ها چقدر با دقت و كيفيت انجام شوند و چقدر به موقع انجام شوند جز فعاليت هايي است كه امتياز دارد و اينكه خود مركز مشاوره فضاي فيزيكي اش چگونه است كه بعضي از دانشگاه ها اهميت نمي دهند به مركز مشاوره و اتاقي كه در اختيارشان است و اينكه محدود شود به يك شعبه يا شعبه هاي مختلف داشته باشد كه ما فضا به اندازه كافي داريم و علاوه بر اينكه در خوابگاه دختران و پسران مركز مشاوره داريم در دانشكده ها هم مركز مشاوره داريم، مثل دانشكده اقتصاد و دانشكده ادبيات. اين هاكمك ميكند كه خدمت هاي ما توزيع شود و باز ميزان تخصص مشاورههايي كه به كار ميگيريم هم مهم است كه ما مشاورهايي كه به كار مي گيريم فوق ليسانس و دكتري هستند، مثلا دانشگاه تهران اكثر مشاورانش دانشجويان دكتري و ارشد هستند در حاليكه دانشگاه اصفهان در اين زمينه هزينه ميكند و مشاور از بيرون دانشگاه استخدام ميكند و از دانشجوهاي دكتري به صورت محدود استفاده ميشود. از 60 تا مشاور دانشگاه 4 دانشجوي دكتري به كار گرفته شده است و آن هم دانشجويي كه خوابگاهي است و ميخواستيم تا اخر شب در خوابگاه باشد و فعاليت كند.
هر دانشجويي كه براي مشاوره بيايد 2000 تومان براي جلسه مشاوره 45 دقيقهاي پرداخت ميكند در صورتي كه دانشگاه به مشاور از 25 هزار تومان تا 45 هزار تومان براي يك جلسه مشاوره پرداخت ميكند.
كمتر دانشگاهي 60 تا مشاور به كار ميگيرد و همچنين مراجعه كنندگان ما زياد هستند و تقريبا نزديك 3000 ساعت مشاوره در ترم گذشته داشتيم و حجم مشاورهاي كه داشتيم باعث شده امتياز بياوريم.
مركز مشاوره فعال ، نمونه و برتر داريم كه مركز مشاوره فعال كار ميكند اما امتيازشان به حد نصاب نميرسد، ميگويند فعال، مركز مشاوره نمونه مركز مشاورهاي است كه امتياز كامل را ميآورد و مركز مشاوره برتر هم معمولا مركز مشاورهاي است كه همايش كشوري برگزار كرده است .
امسال قرار است دانشگاه اصفهان همايش كشوري را برگزار كند و اين بستگي دارد كه طرح را به كدام دانشگاه واگزار كنند.
اهداف و برنامه ريزي مركز در سال جديد چيست؟
دكتر حاج حسيني معاون دانشجويي دانشگاه، تاكيد دارند به جاي اينكه دفتر يك روزه در دانشكده ها داشته باشيم مركز مشاوره هر روزه داشته باشيم و خيلي از دانشجوياني كه نميآيند براي مشاوره و خوابگاهي نيستند و ما نميتوانيم به آنها خدمات ارائه دهيم با قرار دادن مركز مشاوره در هر دانشكده بتوانند از خدمات بهره ببرند و هر روز مشاوره باشد و 16 تا دانشكده وجود و 16 تا مركز مشاوره باشد، يكي ديگر ازبرنامه هايي كه پيش رو داريم برنامه هفته خوابگاه ها است كه با همكاري معاونت فرهنگي اجرا ميشود و همچنين برنامه هفته سلامت است كه در حال حاضر با همكاري مركز بهداشت داريم انجام ميدهيم و بعد طرح خدا قوت است كه در امتحانات انجام خواهد شد كه براي بچههاي خوابگاهي است كه به آنها آموزش كنترل اضطراب امتحان و نحوه مطالعه بدهيم و بعد بازديد از اتاقها داريم كه مثلا فردي كه در اتاق خيلي اضطراب امتحان دارد به آن كمك كنيم.
لطفا" همايش ويژه همياران سلامت دانشگاهها كه قرار است دانشگاه اصفهان برگزار كند را شرح دهيد؟
دانشگاههاكانون همياران سلامت را دارند كه از بين دانشجويان دواطلب در همياري سلامت روان بچه ها سالانه در موضوعات مختلف آموزش داده ميشود و هدف، آموزش بچه هاي هميار است و ارزيابي عملكرد سال گذشته همياران و ارائه فعاليتهايي كه انجام دادهاند و هر دانشگاهي در اين همايش فعاليتهايش را ارائه ميدهد و ارزيابي ميشود كه در سال گذشته، همياران ما به عنوان نمونه انتخاب شدند.